23 November 2011

23 NOVEMBER 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

Biasanya saya menulis atas tajuk yang berat-berat. Hari ini saya bercadang untuk mencatatkan hal biasa yang dilalui di pejabat.

Hari ini, hari Rabu 23 November 2011. Hari ini saya sampai di pejabat dan membuka pejabat sendiri kerana semua kaki tangan pejabat masih belum sampai. Saya ketip kad perakam kedatangan pada 7.06 pagi. Saya membuka bilik saya dan membuka komputer, untuk melihat maklumat-maklumat dalam emel dan lain-lain. Ada entry dalam emel tetapi tidak ada yang penting pada pagi ini.

Beberapa minit kemudian, pada pukul 7.45 pagi 3 orang murid, calon SPM datang ke bilik saya kerana ketinggalan kad pengenalan. Saya uruskan tandatangan surat pengesahan pelajar untuk membolehkan ketiga-tiganya mengambil SPM pada sesi pagi ini.

Hari ini para pelajar menghadapi mata pelajaran Matematik Tambahan. Subjek yang menjadi masalah kepada calon yang tidak cukup bersedia dari awal. Walau bagaimanapun, saya ingin mengucapkan selamat menjawab kepada calon SPM yang terlibat di SEMEKAP. Semoga mereka berjaya menjawab dengan baik dan mencapai keputusan yang terbaik bagi setiap pelajar.

Ucapan selamat menghadapi peperiksaan kertas Matematik Tambahan ini saya tujukan khas kepada anak saya yang mengambil peperiksaan di SMK Kuala Kubu Bharu. Ini anak keempat saya. Semoga dapat yang terbaik untuk mu.

Sesi pertama telah selesai. Mereka perlu menduduki kertas kedua pada pukul 2.00 petang. Gunakan masa yang terluang untuk bersiap bagi kertas tersebut. Semoga dapat yang cemerlang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan