23 Jun 2009

PENOLONG-PENOLONG KANAN SMK BUKIT SENTOSA (2)

Assalamulaikum.....
Ketiga-tiga penolong kanan sekolah baru ini (SMK Bukit Sentosa 2) telah diketahui secara rasmi, iaitu:

1. En Mohd Khamdani bin Sairi (dari SMK Kg Soeharto)
2. Pn Hanishah bt Mohd (dari SMK Bukit Sentosa)
3. En Mhd Ariff bin Mhd Shariff (dari SMK Ampang Pecah)

Saya berharap ketiga-tiga pegawai ini dapat memulakan tugas di sekolah baru ini dengan segera. Sekolah ini memerlukan penolong kanan awal untuk menguruskan persediaan awal sebelum sekolah dibuka. Ada banyak perkara perlu diuruskan, termasuk menerima segala peralatan dan keperluan yang kan dihantar ke sekolah ini.

Sila pastikan segala kekurangan di kawasan sekolah ini dimaklumkan kepada PPD untuk tindakan seterusnya.

MESYUARAT AGUNG KELAB KEBAJIKAN PPD HULU SELANGOR

Pada 23 Jun 2009 pukul 2.30 petang bertempat di bilik mesyuarat SK Kuala Kubu Bharu (PPD Cawangan) telah diadakan mesyuarat berkaitan. Mesyuarat dipengerusikan oleh En Kamsah bin Mokhtar (Naib Pengerusi Kelab Kebajikan / Penolong PPD Pengurusan sekolah)

Tidak ada pemilihan AJK yang baru kerana AJK yang sedia ada akan berkhidmat sehingga 2010. Mesyuarat melakukan pembentangan minit mesyuarat, pembentangan aktiviti 2008 dan pembentangan penyata kewangan kelab.
Majlis sempat membincangkan program yang akan dijalankan pada 2009 termasuk persiapan untuk majlis persaraan Tuan PPD dan beberapa orang pegawai yang akan bersara pada tahun 2010.

Pada hari ini Kelab Kebajikan sempat menyampaikan sumbangan/ kutipan derma untuk diserahkan kepada program Dapur untuk Darfur yang diwakili oleh Pemuda Masjid dari masjid Wilayah Pesekutuan, kuala Lumpur.

Semoga program yang dirancang dapat direalisasikan.