03 Januari 2010

SESI PERSEKOLAHAN 2010

Hari ini 3 Januari 2010,

Ini adalah catatan pertama saya bagi tahun 2010. Hari ini hari Ahah, besok sesi persekolahan akan bermula. Selamat kembali ke Hulu Selangor diucapkan kepada semua guru yang bercuti panjang. Selamat datang kepada semua guru-guru baru berpindah ke daerah ini, di samping yang baru di tempatkan ke daerah Hulu Selangor.

Hari ini saya lebih khusus menguruskan dua orang anak saya yang akan balik ke tempat pengajian mereka. Anak sulung saya telah lebih seminggu balik ke UPM untuk menyambung pelajarannya sekarang. Dia berada di tahun ke-3. Ada 1 1/2 tahun lagi. Anak kedua saya masih ada di rumah sekarang, selepas balik bercuti pada hari Khamis baru ini. Dia akan balik ke UIA Kuantan pada hari ini. Anak ke-3 saya juga akan balik ke IPIS Bandar Baru Bangi pada hari ini.

Saya percaya semua sekolah telah melalui sesi mesyuarat awal tahun masing-masing. Saya percaya pendaftaran Tingkatan 1 / Tahun 1 telah selesai dijalankan. Semua sekolah telah dimaklumkan akan hal ini.Saya berharap tidak ada apa-apa masalah dalam sesi awal persekolahan tahun 2010.

Bagi sekolah menengah, masing-masing baru mendapat keputusan PMR masing-masing. Walaupun pada amnya keputusan PMR daerah tidak begitu baik, marilah kita sama-sama berusaha supaya kejayaan yang lebih baik akan tercapai.

Catatan khas untuk semua 49 orang Guru besar di daerah ini, sila pastikan perkara penting yang perlu dibereskan mulai 5 Januari 2010 akan datang, maksud saya tentang Bai-ah NKRA seperti yang telah dimaklumkan saebelum ini. tuan-tuan telah mengisi maklumat SKPM dalam sesawang NKRA. Sila masuk semula ke sesawang ini dan buat cetakan terhadap maklumat NKRA masing-masing. Sila tanda tangan dokumen bai-ah ini dan serahkan satu salinan kepada PPD Hulu Selangor untuk tujuan rekod. Jangan lupa selesaikan tanggung jawab masing-masing.
Sebarang masalah boleh hubungi pihak PPD Hulu Selangor, segera.