20 Februari 2010

PENDAFTARAN PEMAHAMAN PTK HARAP LAKUKAN SEGERA SEBELUM 28.02.2010


Bersama ini saya sambungkan link ke sesawang pendaftaran PTK DG54,DG52,DG48,DGA38,DGA34 dan Anggota Khidmat Sokongan (AKS) GRED 26. Sila klik pada tajuk di atas.

KPM MENJELASKAN DALAM UTUSAN MALAYSIA TENTANG LANTIKAN GURU BESAR DI SEKOLAH RENDAH

Tuan-tuan dan puan-puan boleh membaca hal ini dalam akhbar. Di sini saya sambungkan link ke Sesawang KPM tentang perkara tersebut. KPM telah menetapkan jawatan Guru besar adalah jawatan naik pangkat bagi guru-guru pada kategori DGA34 atau mungkin DGA32 untuk sekolah SKM (Sekolah Kurang Murid).

Sepatutnya tidak tidak timbul masalah bagi guru atau masyarakat mempersoalkan jawatan kenaikan pangkat ini. DG41 adalah jawatan bukan naik pangkat, ia hanya jawatan hakiki bagi semua guru yang mempunyai Ijazah. Hanya guru besar yang mendapatkan gred DG41 semasa menjadi guru besar sahaja yang kekal mwenjadi guru besar dengan gred DG41 KUP. Jawatan yang ada di sekolah masing-masing itu tetap kekal hakikinya GDA34. Sila klik pada tajuk di atas atau pada ayat yang digariskan berikut.

Semoga jawapan KPM ini tidak akan menimbulkan persoalan lagi tentang jawatan guru besar di sekolah. Bagi saya semua warga pendidik perlu menerima hakikat ini. Jika ada sebarang perubahan pada masa akan datang yang akan dilaksanakan oleh kementerian, kita akan laksanakan dasar berkaitan. Pada masa sekarang itulah dasar yang ada.

BERPINDAH KE WISMA TNB KUALA KUBU BHARU

Untuk makluman semua, saya telah mula memindahkan barang-barang saya ke Wisma TNB. Pada hari Jumaat, saya telah pindahkan komputer pejabat saya. Pada hari ini, Sabtu saya telah hantar semua barangan pejabat yang ringan yang mampu saya angkat sendiri. Hanya perabot yang saya tidak mampu membawanya sendiri.

Mulai pada hari Isnin (22 Fdebruari) saya akan berada dikedua-dua pejabat mengikut keperluan. Harap maaf jika tuan-tuan dan puan-puan menghadapi masalah dalam proses peralihan perpindahan ke bangunan baru.