03 Mei 2009

SEHARI PERJALANAN PERGI DAN BALIK KUALA KUBU BHARU DAN KUANTAN

Assalamualaikum...

Pada hari Sabtu, 02.05.2009 saaya dan ahli keluarga melakukan kunjungan ke bandar Kuantan. Sebenarnya kami ingin melihat dengan sendiri tempat anak kedua saya yang akan memulakan pengajian tahun pertama di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) mulai 7 Julai 2009. Sebagai langkah awal kami berkunjung ke UIAM tersebut.

Perjalanan mengambil jarak lebih daripada 200 km. kami menggunakan jalan melalui Genting Higlands dan terus menggunakan lebuh raya Pantai Timur hingga ke luar di Kuantan.

Kampus ini agak baru kerana tidak banyak pokok di dalam kawasan kampus, dan masih banyak bangunan baru masih dalam pembinaan. Kampus ini menempatkan semua pelajar yang mengambil bidang Sains, termasuk perubatan, pergigian,farmasi, kejururawatan, Sains hayat dan lain-lain Sains. Hanya pelajar kejuruteraan akan berada di kampus Induk di Gombak, bersama pelajar lain yang bukan aliran saains.

PERHIMPUNAN BULANAN DAN MESYUARAT PENYELARASAN JPS BERSAMA PPD KALI KE-4 2009

Assalamualaikum...

Pada 30.04.2009, saya mewakili Tuan PPD, Tn Hj Suhaimi dalam perhimpunan bulanan dan mesyuarat penyelarasan ini. Pada hari yang sama Tn Hj Suhaimi menghadiri majlis penutupan kejohanan memanah negeri Selangor di Stadium Melineum Kuala Kubu Bharu.

Dalam perhimpunan pagi Dr Pengarah Pelajaran memperkenalkan ramai pegawai-pegawai di Jabatan pelajaran yang baru memulakan tugas mereka.

Bagi saya inilah kali pertama saya dapat hadir dalam mesyuarat penyelarasan di JPN Selangor, kerana mesyuarat ini biasanya hanya dihadiri oleh semua Pegawai Pelajaran Daerah, semua Ketua Sektor Jabatan Pelajaran Selangor, Ketua Nazir Selangor, KPP BTPN dan KPP JPN Selangor dan pegawai-pegawai JPN Selangor sahaja.