12 Julai 2009

MAJLIS MERAIKAN PASUKAN TAEKWANDO HULU SELANGOR YANG BERJAYA DALAM SUKSES 2009

Pada 11 Julai 2009, sesi awal pagi saya sempat ke Akademi Bomba dan Penyelamat untuk sama-sama memulakan majlis Seminar Integriti anjuran IIM bersama PPD Hulu Selangor dan PPD Gombak. Saya sampai di Akademi Bomba pada pukul 8.00 pagi. Majlis dimulakan pada pukul 8.45 pagi lebih kurang. Majlis dirasmikan oleh Tuan PPD Hulu Selangor, Tuan Hj Suhaimi bin Rashid.

Saya tidak dapat bersama-sama dengan para peserta untuk mendengar ceramah yang disampaikan pada hari tersebut. Pada pukul 9.30 selepas selesai ucapan Tuan Hj Suhaimi, saya terus bergerak ke luar kerana arahan beliau untuk menggantikan tempat beliau dalam majlis meraikan pasukan Taekwando Hulu Selangor di Majlis Daerah Hulu Selangor.

Saya sampai di Majlis Derah sebelum pukul 10.00 pagi. Majlis belum bermula. Selepas 10.30 barulah majlis dapat dijalankan apabila semua jemputan dan pelajar atau peserta taekwando hadir ke majlis. YangDipertua Majlis Daerah, En Tukiman bin Nail merasmi dan mennyampaikan cenderamata kepada semua ahli pasukan yang berjaya dalam SUKSES 2009.

Telah dimaklumkan bahawa pasukan ini telah berjaya mendapat 8 emas, 1 perak dan 2 gangsa pada tahun ini. Dengan jumlah yang diperoleh, Hulu Selangor masih mendahului pungutan pingat sehingga minggu kedua kejohanan SUKSES tahun ini. Sesuatu yang hebat berlaku. Hulu Selangor tidak pernah mencapai kejayaan yang besar dalam SUKSES sebelum ini.

Semoga SUKSES yang akan berakhir pada 26 Julai akan menghasilkan keputusan yang baik. Biasanya Hulu Selangor akan berada di tangga ke-8 atau ke-9 dalam SUKSES. Perkembangan semasa menampakkan bahawa Hulu Selangor akan mengubah kedudukan tersebut pada tahun ini.

Setidak-tidaknya peserta SUKSES juga melibatkan pelajar sekolah sebahagian daripada Kotinjen yang menyertai pertandingan. Semoga mereka akan lebih berjaya pada masa akan datang sehingga menjadi atelit negara yang cemerlang.