08 November 2009

MAJLIS SEPANJANG HARI PADA SABTU 7.11.2009

Assalamulaikum.....

Pada hari Sabtu, 7 November 2009, saya sempat menghadiri 3 majlis yang dilaksanakan di sekolah-sekolah di Hulu Selangor, sama ada program sekolah atau program yang diuruskan oleh PPD Hulu Selangor.

Pada pukul 8.30 pagi saya menghadiri majlis di SMK bukit Sentosa 2 dalam perasmian yang dilaksanakan oleh YB ADUN Batang Kali iaitu program penubuhan atau penajaan PIBG sekolah. Majlis ini selesai lingkungan pukul 10 pagi.

Selepas itu saya bergerak ke SK Bandar Baru Sungai Buaya kerana majlis penutup Bacathon sekolah tersebut, Di sekolah ini Tuan Guru besar memberi laluan kepada saya untuk berucap. Majlis ini sekali lagi dirasmikan oleh YB ADUN Batang Kali.

Selepas majlis ini saya bergerak ke SK Bukit Sentoswa kerana merasmikan majlis yang diuruskan Unit Pendidikan Islam (UPI) Pejabat Pelajaran Daerah Hulu Selangor. Saya berkesempatan memberikan ucapan kepada guru-guru j-QAF daerah Hulu Selangor yang menjadi pengiring dan fasilitator untuk melengkapkan program Literacy al-Quran bagi murid j-QAF.

Rasa penuh dan penat juga untuk memenuhkan semua pemintaan daripada penganjur program.

Pada sebelah petang saya dan isteri bergerak ke Kompleks Haji Kelana Jaya kerana berjumpa adik ipar bersama suami yang berangkat ke Mekah pada penerbangan sebelah malamnya. Saya tidak berkesempatan untuk menghadi majlis atau kenduri yang dilaksanakan di Johor Bharu pada 6 November 2009 kerana pada masa itu saya masih berada di Ipoh menjalani sesi mesyuarat bersama Jabatan Pelajaran Selangor. Hanya dengan hadir di Kompleks Haji saya minta maaf kepada mereka kerana kekangan tugas yang memaksa keadaan berkaitan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan