31 Januari 2012

KUNJUNGAN KE SEREMBAN (MAJLIS PERKAHWINAN ANAK CIKGU KHALILUDIN)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

Pada hari Sabtu (28.01.2012), saya bersama isteri berkesempatan pergi dan hadir ke majlis perkahwinan anak cikgu Khaliludin di Seremban. Rumah cikgu Khaliludin berdekatan dengan Kolej Tunku Kursiah, Seremban. Sekolah yang menjadi tempat belajar dan ingatan isteri saya suatu ketika dahulu. Bagi pihak kami berdua saya rakamkan tahniah kepada cikgu Khaliludin kerana menerima menantu.

Selesai kenduri kahwin kami berdua mengambil kesempatan berjalan di Negeri Sembilan. Kami bergerak ke Kuala Pilah, tempat anak ketiga kami pernah belajar selama beberapa bulan, di Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan. Kami panjangkan perjalanan kami hingga ke pekan Bahau, Negeri Sembilan. Kami berhajat untuk melihat dan meninjau perjalanan ke kawasan ini, kerana anak sulung kami telah mula bertugas di Felda Tembangau daerah Bera, Pahang, pekan terdekat mereka ialah Bahau. Kemungkinan besar saya boleh menggunakan arah perjalanan ini apabila berkunjung ke Tembangau.

Pada hari Ahad (29.01.2012) saya sekali lagi menggunakan laluan ini kerana menghantar anak sulung balik ke Tembangau. Perjalanan balik, kami menghantar anak ketiga kami di IPG IPIS, Bangi.

Mungkin pada 07.02.2012 sekali lagi laluan ini akan saya gunakan untuk menghantar mereka balik ke tempat masing-masing. Mungkin pada tarikh itu, perjalanan lebih jauh lagi. Saya berhajat untuk bergerak dari Kuala Kubu Bharu ke Bangi, menghantar anak ketiga saya. selepas itu saya akan bergerak ke Tembangau, daerah Bera, Pahang, menghantar anak sulung kami. Dari situ saya akan hantar anak kedua saya ke Kuantan, Pahang untuk memulakan semester barunya, sudah pasti menggunakan laluan Triang dan Temerloh dan ke Kuantan. Mungkin ada laluan lain, tapi tak pasti lagi.

Begitulah kita, tanggungjawab sebagai bapa, ibu, dan penjaga yang tetap ada selagi mereka tidak mempunyai keluarga sendiri, selagi itulah kita perlu menjalankan tugas dan tanggungjawab sebagai orang tua. Selepas mereka berkeluarga pun rasanya ada tanggungjawab lain yang pasti kita teruskan semoga institusi keluarga terus akrap antara satu sama lain.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan