04 Oktober 2011

PERUBAHAN BLOG EN ROZALI BIN MAZLAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Mulai hari ini blog lama saya aktifkan semula, tetapi saya jadikan sebagai blog Pengetua SMK Ampang Pecah. Mulai 5 September 2011, secara rasmi saya mula bertugas di SMK Ampang Pecah.

Terima kasih kepada semua warga PPD hulu Selangor khasnya Tuan PPD, Tn Hj Abdul Khalid bin Hj Jaafar,yang banyak memberi galakan dalam saya menjalankan tugas semasa di PPD Hulu Selangor.

Tidak lupa kepada semua rakan pegawai di PPD Hulu Selangor yang banyak membantu saya selama berada di PPD hulu Selangor. Tidak lupa kepada semua kaki tangan sokongan PPD Hulu Selangor.

Terima akasih juga saya ucapkan kepada warga SMK Ampang Pecah kerana dapat menerima saya dan sama-sama memastikan masa depan SMK Ampang Pecah akan berada pada kedudukan yang terbaik.

Menyentuh tentang penggunaan blog, perkara ini pernah saya impikan semasa peringkat awal saya berada di PPD Hulu Selangor. saya pernah mencadangkan kepada semua penyelaras makmal komputer sekolah supaya berusaha mewujudkan blog makmal komputer masing-masing. Saya berhasrat pada masa itu untuk merangkaikan semua blog makmal komputer tersebut supaya semua makmal komputer sekolah daerah yang berada di bawah pemantauan saya, pada masa itu dapat dirangkaikan menggunakan blog. Secara tak langsung blog dapat digunakan secara positif.

Apabila saya sampai ke SMK Ampang pecah secara rasminya, penyelaras ICT sekolah ini telah mengambil tindakan positif untuk warga SMK Ampang Pecah. Di sekolah ini semua panitia dan unit yang beroperasi di sekolah ini telah mempunyai blog. Sila rujuk http://smkapkkb.blogspot.com untuk kepastian. Tahniah kepada Pn Saemah kerana mengusahakan hal ini. Saya berasa bangga kerana idea yang pernah saya cetuskan suatu ketika dahulu dapat dijadikan kenyataan di sekolah ini. Ini sebuah sekolah Bestari yang secara kebetulan pihak pengurusan PPD dan Jabatan Pelajaran Selangor meminta saya menjadi Pengetuanya.

Saya amat yakin dengan komitmen semua warga sekolah, termasuk para pelajar, melalui Briged Siber akan mampu menggunakan pelbagai kemudahan ICT untuk merealisasikan VISI dan MISI sekolah, malahan visi dan misi PPD, JPN dan KPM sendiri:

visi SEMEKAP ialah:
Sekolah Unggul Penjana Generasi terbilang.

Misi ialah:
Membangunkan Potensi individu Melalui Pendidikan Berkualiti Berteraskan Pengupayaan ICT

visi dan misi ini sama antara sekolah, PPD, JPN Selangor dan KPM, hanya beza pada penghujung ayat misi iaitu " Berteraskan Pengupayaan ICT"

Saya percaya dengan komitmen semua warga sekolah perkara ini dapat dicapai.

Terima kasih semua.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan