17 Mei 2009

SEMINAR "SCORE A" DALAM PMR

Assalamualaikum......
Pada hari ini saya sempat hadir dalam majlis pembukaan program Score A anjuran Berita Harian dan Bank Rakyat di Maktab Rendah Sains Mara Kuala Kubu Bharu, pada pukul 10.00 pagi.

Saya mewakili PPD Hulu Selangor ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada penganjur program seminar ini. Tahniah kepada pelajar yang hadir kerana sanggup mengorbankan cuti hujung minggu untuk mendapat maklumat yang banyak faedahnya, dalam menghadapi PMR yang akan menjelang tidak lama lagi.

Tidak dapat dinafikan banyak pihak yang memberikan perhatian yang lebih pada keputusan peperiksaan, sama ada UPSR, PMR,SPM dan STPM. Sudah menjadi kebiasaan dalam sistem pendidikan sekarang keputusan peperiksaan amat dipentingkan, walaupun pendidikan secara menyeluruh tidaklah hanya setakat peperiksaan sahaja. Pendidikan sebenarnya lebih luas daripada itu, kerana melibatkan membangunkan modal insan.

Namun sebagai memenuhi objektif program yang disusun, seminar sepertin ini dapat membantu para pelajar. Namun semua pelajar perlu ingat bahawa untuk mencapai kecemerlangan yang sepatutnya tidak boleh hanya mengharapkan seminar seperti ini sahaja. Usaha berterusan dengan tunjuk ajar guru dan sokongan ibu bapa amat perlu. Tidak lupa usaha berterusan setiap pelajar lebih penting lagi.

Terima kasih saya ucapkan kepada Berita Harian, Bank Rakyat dan semua fasilitator yang sanggup bersusah payah menyediakan segala pengisian dalam seminar ini. Sekian terima kasih.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan