16 Mei 2012

SAMBUTAN HARI GURU PERINGKAT SMK AMPANG PECAH TAHUN 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...


Pada hari ini, 16 Mei 2012, pegawai tertinggi Kementerian Pelajaran Malaysia bersama pemimpin pendidikan peringkat negeri dan daerah berada di Kuala Kangsar, Perak kerana meraikan sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan.


Sambutan peringkat sekolah seperti biasa diarahkan supaya dilaksanakan sama dengan tarikh peringkat kebangsaan iaitu 16 Mei setiap tahun.


Bagi saya yang baru balik semula ke sekolah mulai penghujung tahun 2011, amat merasakan kemeriahan sambutan peringkat sekolah yang telah saya tinggalkan sepuluh tahun sebelumnya. Kali terakhir sambutan hari guru peringkat sekolah saya raikan bersama rakan guru dan pelajar ialah pada tahun 2003. mulai tahun 2004 hingga 2011 saya tidak ada peluang meraikan bersama pelajar di sekolah.


Pada tahun 2012, suasana seperti 10 tahun sebelumnya dirasai semula. 


Pada kesempatan ini saya ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada semua rakan-rakan guru di mana juga kalian berada di Malaysia ini. Ucapan hari guru ini secara khasnya saya tujukan kepada warga pendidik peringkat sekolah (SEMEKAP). Anda semua guru yang hebat. Apa yang kita ada dan capai pada masa sekarang bagi saya tidak begitu penting. Lebih penting apa yang kita hasrat dan usahakan untuk mencapai sesuatu pada masa akan datang lebih penting dan bermakna.


Sekali lagi "SELAMAT HARI GURU, terima kasih cikgu-cikgu SEMEKAP.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan